Lezzetli zeytinli poğaçalarım kabartma tozuyla yapmama rağmen yumuşacık oldu.Onun sırrıda tarifte:)
Buyrun o zaman bu kolay tarife....
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı maden suyu( sade soda)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta(sarısı dışına,beyazı içine)
- İçine koymak İçin zeytin(çekirdekleri çıkarılmış)
- un
- Önce sıvı malzemeleri yoğurma kabına alalım
- Kabartma tozunu ve yumurtanın beyazınıda ilave edip iyice karıştıralım.
- Tuz ve unu da yavaş yavaş ilave ederek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamurdan küçük parçalar kopararak bezeler yapalım.
- Bezeleri elimizde biraz açıp ortasına çekirdekleri çıkarılmış zeytinlerden koyalım ve kapatıp elimizde tekrar yuvarlayıp yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize dizelim.
- Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder