Sabah kahvaltıların da veya çayın yanın da ilk aklımıza gelenlerdendir simit.Ama hep pastanelerden almayı tercih etmişizdir.Biraz gözümüz korkduğundan olsa gerek evde simit yapmayı çoğumuz düşünmemiştir bile.Merak etmeyin bende o gözü korkanlardandım :) Ama bu düşüncemden bu simit tarifini uygulayınca kurtuldum.Meğersem hiç öyle göz korkutacak bir zorluğu yokmuş!:) Hatta herzaman taptığımız pasta-böreklerden çok daha kolay! Tadına gelince bir kere yapın bir daha pastaneden simit almayacaksınız:)
Eşim kahvaltı sofrasında tadına baktığında dediği şu oldu: '-biz niye pastaneden simit alıyoruz ki? pastanedekilerden çok daha güzel olmuş.'
Eşim kahvaltı sofrasında tadına baktığında dediği şu oldu: '-biz niye pastaneden simit alıyoruz ki? pastanedekilerden çok daha güzel olmuş.'
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya veya 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- Aldığı kadar un( ben tepeleme 18 yemek kaşığı kullandım)
Üzeri için:
- Yarım çay bardağı pekmez
- 1 çay bardağı su
- 1 su bardağı susam
- Önce hamurumuz için gereken tüm sıvı malzemeleri mayayla beraber yoğurma kabımıza alıp karıştıralım.
- Şeker ve tuzu ilave edlim.
- Yavaş yavaş unumuzu da ekleyerek güzelce yoğurarak yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzu ılık bir ortamda 45 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen hamurumuzdan portakal büyüklüğünde parçalar kopalım.Ve kopardığımız parçayı da ikiye bölüp elimizle yuvarlayarak 2 uzun parça elde edelim.
- Elimizdeki 2 uzun parçayı resimdeki gibi üst üste kıvırarak en son iki ucunuda birleştirerek simit şeklini verelim.
- Şimdi pekmez ve suyu geniş bir kapta karıştıralım.
- Bir tabağada susamları dökelim
- Yaptığımız her simidi önce pekmezli suya sonra da susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim.
- Simitlerimizi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
Not: Bu ölçüler de pastanede satılan simitlerin boyunda 5 adet simit çıkıyor
Afiyet şifa olsun!:)
Ellerinize sağlık umarım bende güzel bi simit yaparım deneyecegim
YanıtlaSil