10 Haziran 2015 Çarşamba

Karışık Meyve Marmelatı

Karışık meyve suyu olurda marmelat olmaz mı? Bal gibi de olur!:)) Mis gibi limon kokan, içinizi ferahlatacak, kahvaltı sofralarında iştah kabartacak  bir marmelat oldu!
Yine uzun zamandır aklımda olan bir fikirdi.Nasıl olacak diye de marak içindeydim açıkçası:) Ve bugün dolapta mevcut olan meyveleri hem değerlendirdim hemde nefis bir kahvaltılık ortaya çıktı! İleriki zamanlarda  karışık meyve marmelatıyla kurabiyeler yapmayı planlıyorum.Takipte kalın:)
  • 1 kase çilek(250 gr kadar)
  • 10-15 adet kayısı
  • 2 adet şeftali
  • 2 su bardağı şeker
  • Çeyrek limon kabuğu rendesi
Not:Ben elimde bulunan meyvelerle yaptım marmelatı,siz isterseniz miktarını artırabilir ve başka meyvelerde ekleyebilirsiniz.
Püf noktası:Reçel ve marmalatta şeker miktarını ölçerken şu yolu izleyebilirsiniz:
ekleyeceğiniz meyveleri bir kaba doldurun ve aynı kaptaki meyve miktarınca şeker ekleyin. Yani diyelimki 1 bardak çileğimiz var bu çilek için 1 bardak çilek ekliyeceğiz demektir.
  1. Meyelerimizi yıkayıp saplarından ve çekirdeklerinden ayıralım.
  2. Mutfak robotumuza veya parçalayıcımıza meyvelerimizi doldurup püre haline gelinceye kadar parçalayalım.
  3. Oluşan meyve püremizi tencereye alıp üzerine 2 bardak şekeri ekleyip kısık ateşte yaklaşık 20-30 dakika koyulaşıp marmelat kıvamını alıncaya kadar pişirelim.(soğuyunca biraz daha koyulaşacaktır bunu düşünerek kıvamını ayarlayalım)
  4. Pişen karışık meyve marmelatına limon kabuğunu da rendeleyelim.

Püf Noktası: Eğer şimdi tüketmeyi düşünmüyorsanız sıcak olarak kavanoza doldurup kapağını kapatıp ters çevirin ve soğuyuncaya kadar bu şekilde bekletin. Böylece marmalatınızı yazın yapıp bozulmadan kışa saklayabilirsiniz.

Afiyet şifa olsun!

--Değerli takipcim fikirlerini ve yorumlarını bekliyorum--










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder