Selamun aleyküm milaka dostları!
Arşivde birikmiş o kadar çok tarifim var ki hangisini siteye eklesem diye karar veremiyorum inanın:)
Hepsini bir an önce sizlerle paylaşmak istiyorum ama vakit bulamıyorum ne yazık ki...
Eski hazırlanmış tariflerimi yükleyim diye düşünürken bu sefer yeni tarifler deniyorum onları paylaşmak istiyorum derken sizinle paylaşmak istediğim tarifler yığıldı kaldı:)
İnşallah en kısa zamanda hepsini sizlerle paylaşacağım:)
Gelelim tatlımıza:) Şerbetli tatlıları bir türlü tutturamayanlar,şerbetini çektiremeyenler bu tarifi mutlaka denemeli! lezzet garantili bir tarif paylaşıyorum sizlerle!
20 dakika da şerbetini çeken yumuşacık bir tatlı.Diğer bir özelliği de şerbetini kaynatmadan hazırlıyoruz bu bakımdan da oldukça kolay!
Ayrıca yaz sıcaklarında yanında bir top dondurmayla da nefis oluyor!:)
1 su bardağından 1 parmak eksik irmik
2 yemek kaşığı haşhaş
2 su bardağı un
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Şerbet İçin:
2.5 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
5-6 damla limon suyu
Bütün malzemeleri karştırıp yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak şekil verin.
Bir bıçakla ortalarına uzun çizik atın.
Fırın tepsisine dizip 180 derecelik ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.
Tatlılar pişerken bir kabın içerisinde şeker ve suyu eriyinceye kadar karıştırın.
Fırından çıkan tatlıların üzerine hemen şerbetini dökün arkalı önlü çevirip tatlınızı dinlendirin.
Tatlınınz yaklaşık 20 dakikada şerbetini çekecektir.
En az 2-3 saat dinlendirip servis edin.
Özellikle yazın dondurma eşliğinde ikram etmenizi öneririm nefis oluyor:)
Afiyet Şifa olsun...:)
---Denediğiniz tarifleri bizimle paylaşabilir,fotoğraf gönderebilirsiniz.---
---Sizlerin yorumları benim için çok önemli yorumlarınızı bekliyorum---
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder