Yaz sebzelerinden taze kabak benim en sevdiklerimden.Ben yanında yoğurt ve yeşil biberle yemeyi tercih ediyorum.Taze kabak mevsimi geçmeden buyrun sizde yapın.:)
- Yarım kg kabak(orta boy 2-3 adet)
- 1 tane kuru soğan
- 2 adet orta büyüklükte domates
- zeytinyağı
- 1 çay kaşığı şeker
- tuz
- Kabakları verevine küçük küçük doğrayalım.
- domatesleri ve soğanlarıda küçük parçalar halinde doğrayalım.
- Şimdi tavaya soğanları ve zeytinyağını alıp soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Kabaklarıda ekleyelim ve kısık ateşte kabaklar hafif sararıncaya kadar kavuralım
- Domatesleri,tuzu ve şekeri ekleyip bir karıştırıp tencerenin kapağını kapatalım ve kısık ateşte 3-4 dakika kabaklar biraz sulanınca 2 bardak su ekleyip orta ateşte pişmesini bekleyelim.
- Zeytinyağlı taze kabak yemeğini ılık olarak servis edelim.
Afiyet şifa olsun!..:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder