6 Ağustos 2015 Perşembe

Zeytinyağlı Kabak Nasıl Pişirilir?


Yaz sebzelerinden taze kabak benim en sevdiklerimden.Ben yanında yoğurt ve yeşil biberle yemeyi tercih ediyorum.Taze kabak mevsimi  geçmeden buyrun sizde yapın.:)

  • Yarım kg kabak(orta boy 2-3 adet)
  • 1 tane kuru soğan
  • 2 adet orta büyüklükte domates
  • zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı şeker
  • tuz


  1. Kabakları verevine küçük küçük doğrayalım.
  2. domatesleri ve soğanlarıda küçük parçalar halinde doğrayalım.
  3. Şimdi tavaya soğanları ve zeytinyağını alıp soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
  4. Kabaklarıda ekleyelim ve kısık ateşte kabaklar hafif sararıncaya kadar kavuralım
  5. Domatesleri,tuzu ve şekeri ekleyip bir karıştırıp tencerenin kapağını kapatalım ve kısık ateşte 3-4 dakika kabaklar biraz sulanınca 2 bardak su ekleyip orta ateşte pişmesini bekleyelim.
  6. Zeytinyağlı taze kabak yemeğini ılık olarak servis edelim.
Afiyet şifa olsun!..:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder