5 Ocak 2015 Pazartesi

Tarçınlı Kurabiye



Kurabiye daha fırında pişerken kokusuyla evdekilerin iştahını kabartacak bir kurabiye...Öyle bereketli bir tarif ki kalabalık misafirlerinize yapabileceğiniz hem lezzetli hem de çok pratik bir kurabiye.Bu tarifle 2 tepsi kurabiye çıkıyor.Ben bu kurabiyeyi yaptığım zaman fazla misafirim gelmeyecekse hamurun yarısını derindondurucu ya atıyorum.Üstelik sonrasında kolaylık sağlıyor hamuru çıkartıp yumuşayınca hemen şekil verip pişirebiliyorsunuz. 





1 su bardağı şeker
120 gr tereyağ(yada margarin)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
yarım su bardağı nişasta
yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
un
ÜZERİ İÇİN:
2 yemek kaşığı tarçın








Malzemelerle kulak memesi kıvamından :) biraz sert olacak şekilde hamuru yoğurun
hamurdan fındıktan biraz büyük parçalar kopararak yuvarlak şekil verip fırın tepsisine dizin
fırında 180 derece de pişirin. piştikten sonra kurabiyeler sıcakken 2 kaşık tarçını bir süzgece veya küçük bir eleğe koyarak kurabiyelerin üzerine serpin.

AFİYET ŞİFA OLSUN...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder