Kurabiye daha fırında pişerken kokusuyla evdekilerin iştahını
kabartacak bir kurabiye...Öyle bereketli bir tarif ki kalabalık misafirlerinize
yapabileceğiniz hem lezzetli hem de çok pratik bir kurabiye.Bu tarifle 2 tepsi
kurabiye çıkıyor.Ben bu kurabiyeyi yaptığım zaman fazla misafirim gelmeyecekse
hamurun yarısını derindondurucu ya atıyorum.Üstelik sonrasında kolaylık
sağlıyor hamuru çıkartıp yumuşayınca hemen şekil verip pişirebiliyorsunuz.
1 su bardağı şeker
120 gr tereyağ(yada margarin)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
yarım su bardağı nişasta
yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
un
ÜZERİ İÇİN:
2 yemek kaşığı tarçın
Malzemelerle kulak memesi kıvamından :) biraz sert olacak
şekilde hamuru yoğurun
hamurdan fındıktan biraz büyük parçalar kopararak yuvarlak
şekil verip fırın tepsisine dizin
fırında 180 derece de pişirin. piştikten sonra kurabiyeler sıcakken 2 kaşık tarçını bir
süzgece veya küçük bir eleğe koyarak kurabiyelerin üzerine serpin.
AFİYET ŞİFA OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder