.jpg)
Buz dolabını her açtığımda bekleyen kurumuş ekmekleri
gördükçe aklımda bu tarif canlanıyordu ve fırsatını bulup denedim.Sonuç olarak
böyle çıtır çıtır çok lezzetli bir omlet ortaya çıktı.Bence ev de bulunan bayat
yufka ve ekmeleri değerlendirerek kahvaltı sofralarınızı
şenlendirebilirsiniz,üstelik çocuklar buna bayılacak :)

1-2 adet bayat yufka yada lavaş
3 adet yumurta
1 kaşık tereyağ
tuz
Önce elinizde ki bayat ekmeklerinizi kırpık kırpık yaparak
parçalayın.
Sonra tavaya tereyağı ekleyip tereyağ eriyince kırpık
ekmeklerinizi de ekleyip ekmekler kıtır kıtır olunacaya kadar kavurun.
Diğer tarafda bir kase de yumurtaları tuz da ekleyerek
çırpın.
Ve çırptığımız yumurtaları kavurduğuımuz çıtır ekmeklerin
üzerine döküp karıştırarak pişirin.
Afiyet Şifa olsun..
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder