Kışın sıcak sıcak, yazın ise soğuk dondurmayla her mevsim ayrı güzel bence bu tatlı

1.5 su bardağı irmik
1 su bardağı +2 kaşık şeker
150 gr margarin (tereyağ)
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı su
3 kaşık kuş üzümü
Süt, su, , şekeri bir tencerede kaynatın.
Diğer taraftan yağ ile birlikte irmigi yavaş yavaş pembeleşinceye kadar kavuralım ve kuş üzümünü de ekleyelim. En son kaynattıgımız şerbetide ekleyip katılaşınca altını kapatıp 15 dakika dinlendirdikten sonra karıştırıp ılık olarak servis edelim.
(Bu ölçüde resimdeki boyutta 6 kişilik helva çıkıyor)
Afiyet şifa olsun
malatya haber Olarak Sizi Takip Ediyorum Başarılarınızı Diliyorum İyi Bloglamalar :)
YanıtlaSil