18 Ocak 2015 Pazar

Eti Cin Kurabiye - Bu Kurabiyeyi Isıranlar Çok Şaşıracak !

Market raflarında eti cini görünce bir anda aklımda güzel şeyler canlandı. İlham dedikleri bu olsa gerek. İki paket eti cini alıp güzel hayallerle eve varıp hemen bu güzel kurabiyeleri yaptım.
İyiki de apmışım bence bu tarif bir efsane olacak. Kurabiyeden ısıranları şaşırtacak ve tarifini vermek zorunda kalacaksınız :)


2 paket mini eti cin
1 yumurta
125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ (margarin)
1 kaşık yoğurt
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Un

Üzeri icin: Pudra şekeri





Malzemelerinden çok yumuşak olmayan ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan  ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde bastırarak avuç içi kadar açıyoruz ve içerisine 1 adet eti cini ters yerlestiriyoruz ve elimizle tekrar kapatıp kapattığımız kısım alta gelece şekilde tepsiye diziyoruz. 180 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. (15-20 dakika)
Pistikten sonra sıcakken üzerine pudra şekeri serpelim.
Afiyet şifa olsun <3









2 yorum: