Market raflarında eti cini görünce bir anda aklımda güzel şeyler canlandı. İlham dedikleri bu olsa gerek. İki paket eti cini alıp güzel hayallerle eve varıp hemen bu güzel kurabiyeleri yaptım.
İyiki de apmışım bence bu tarif bir efsane olacak. Kurabiyeden ısıranları şaşırtacak ve tarifini vermek zorunda kalacaksınız :)

2 paket mini eti cin
1 yumurta
125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ (margarin)
1 kaşık yoğurt
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Un
Üzeri icin: Pudra şekeri
Malzemelerinden çok yumuşak olmayan ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde bastırarak avuç içi kadar açıyoruz ve içerisine 1 adet eti cini ters yerlestiriyoruz ve elimizle tekrar kapatıp kapattığımız kısım alta gelece şekilde tepsiye diziyoruz. 180 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. (15-20 dakika)
Pistikten sonra sıcakken üzerine pudra şekeri serpelim.
Afiyet şifa olsun <3
İyiki de apmışım bence bu tarif bir efsane olacak. Kurabiyeden ısıranları şaşırtacak ve tarifini vermek zorunda kalacaksınız :)

2 paket mini eti cin
1 yumurta
125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ (margarin)
1 kaşık yoğurt
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Un
Üzeri icin: Pudra şekeri
Malzemelerinden çok yumuşak olmayan ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde bastırarak avuç içi kadar açıyoruz ve içerisine 1 adet eti cini ters yerlestiriyoruz ve elimizle tekrar kapatıp kapattığımız kısım alta gelece şekilde tepsiye diziyoruz. 180 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. (15-20 dakika)
Pistikten sonra sıcakken üzerine pudra şekeri serpelim.
Afiyet şifa olsun <3
elinize sağlık ilginç bir tarif olmuş... tadı da çok güzeldir...
YanıtlaSilTeşekkür ederim:-)
Sil