Elmalı kurabiye sevmeyen var mı?
Yoktur herhalde değil mi? Ama yapmak isteyince nedense bi gözümüz korkar şimdi kim uğraşacak deriz. Hamuru açacan şekil verecen... Ama bu kurabiye çok kolay 10 dakikada hazırlayabileceginiz bir tarif. Dışı çıtır içi yumuşacık misss gibi tarçın kokulu....♡

125 gr margarin ( tereyağ )
Yarım su bardağı sıvı yağ
5 kaşık şeker
1 yumurta
3 kaşık yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
4-4.5 su bardağı un
İç harcı
3-4 elma
3 kaşık şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Önce elmaların kabuklarını sayarak rendeleyelim ve bir tavanın içerisine alalım üzerine şeker ve tarzını da ilace edip kısık ateşte elmalar suyunu çekene kadar 4-5 dakika kavuralım. (Siz isterseniz içerisine ceviz de katabilirsiniz)
Diger taraftan bir kabın içerisine önce yağ ve şekeri alıp elimizle iyice karıştıralım. Sonra yoğurt, kabartma tozu ve yumurtayı da katıp yavaş yavaş unu ekleyerek yoguralım yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Hamurdan elimize ceviz büyüklüğünde parçalar alıp hafif bastırarak açalım ve içerisine harcimizdan koyup kapatalım. Kurabiyeleri fırın tepsisine dizip 180 derecelik fırında uzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Pişen kurabiyelere sıcakken pudra şekeri serpelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder