28 Ocak 2015 Çarşamba

Kadayıflı Muhallebi


Geçtiğimiz senenin favori tatlılarındandır kendisi:-)
Bende ilk  geçen sene denemistim ama onu tepside yapmıştım. Bu sefer hem daha pratik hem sunum olarak daha güzel olacağını düşündüğüm için böyle kuplarda yaptım.  Sizde elinizdeki benzer kaplarda veya  kaselerde yapabilirsiniz.

Çıtır çıtır kadayıf yumuşacık muhallebiyle buluşunca lezzet-i şahane olur ♡

Malzemeler

250 gr kadayıf
3 kaşık şeker

Muhallebi için:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
2 kaşık un
2 kaşık nişasta
1 kaşık tereyağı
1 kaşık toz krem şanti

Yapılışı

Taze kadayıf ları ince ince doğrayıp tavada pembeleşinceye kadar kavuralım sonra içine sekeri de atıp karıştırıp 1-2 dakika sonra ocağın altını kapatalım. Diger taraftan krem şanti,  vanilya, Tereyağ hariç diger malzemelerle muhallebimizi pişirelim.  En son icerisine tereyag, , vanilya, krem şanti yi ekleyip mikserle biraz çırpalim.
Servis yapacağımız kapların icine önce bir kaşık kadayıf sonra bir kepçe muhallebi sonra tekrar birer kaşık kadayıf koyup soğumaya bırakalım.
Afiyet şifa olsun.



2 yorum:

  1. elinize sağlık tarifi detaylı anlatmışsınız çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim.Yapım aşamasında birde fotoğraf la uğraşmak benim için biraz uğraştırıcı olsada takipçilerimin memnuyeti beni sevindiriyor :-)

    YanıtlaSil