15 Ocak 2015 Perşembe

Bu Tarifi Deneyin Klasik Islak Kek Tariflerini Unutacaksınız



Ağzınızda yumuşacık eriyen bir ıslak kek bekliyor sizi bu tarif de.♡
 Önceden klasik ıslak kek yaparken kek hamurundan bir kenara ayırıp sonra kek pisince üzerine dökerdik. Ama her zaman beklediğim ıslaklık ve yumuşaklığı bulamamışımdır o kek de. Her zaman kuru gelmiştir bana. Ama bu kekin sosu gerçekten keke istedigimiz kıvamı veriyor ve lezzetine lezzet katıyor. Siz isterseniz kalıp kullanmadan uygun ölçülerde ki normal fırın tepsisinde de yapabilirsiniz yapabilirsiniz bu keki. Deneyin yanılmıyacaksınız

Soslu ıslak kek

Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 adet kabartma tozu
Un ( yaklaşık 2.5 su bardağı)

Sos:
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
3 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı şeker

Yapılışı

Yumurta ve şekeri yaklaşık 4-5 dakika kabarıncaya kadar çırpın.  Süt ve yağı ekleyip karıştırın.  En sot kakao, kabartma tozu ve unuda ekleyip iyice karıştırın. Kek harcını Yağlanmış  ve unlanmış kek kalıbına döküp 180 derecelik fırında 30-35 dakika pisirin.
Sos malzemelerini de hepsini küçük bir tencerede kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynayinca ocaktan indirip 5 dakika bekledikten sonra fırından çıkarttığımız ılık kekimizin üzerine dökelim.  kekimiz sosunu iyice çekip en az 1 saat dinlendikten sonra keki kalıbından çıkarıp servis tabağına alalım ve üzerini krem şantiyle susleyelim.

Afiyet şifa olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder