
Karadeniz'e ilk seyahatimde kuymağı yediğimde bunu daha önce niye tatmadım diye pişmanlık duydum. Ve bütün Karadeniz seyahatim boyunca her yerde kuymaktı benim yemeğim ♡
E eşimde Trabzonlu olunca sorup soruşturup Karadenizlilerden öğrendim bu lezzeti.
Ve şimdide kahvaltı sofralarımızdan hiç eksik etmiyorum.
Ve bence sizde çok gecikmeden denemelisiniz bu lezzeti:-)

4 kaşık mısır unu
4 kaşık tereyağ
1 kase çeçil-çekme peynir
2 kaşık tulum peynir
2.5 su bardağı kaynar su

Tereyağını tavada eritip. mısır ununu da ekleyip 1-2 dakika kavuralım. Sonra 2.5 bardak kaynar suyu yavaş yavaş ekleyerek karıştıralım. 3-4 dakika tavanın ağzını kapatıp kısık ateşte pismesini bekleyelim. Piştikçe tereyağının kuymağın üzerine çıktığını göreceksiniz. Sonra peynirleri ekleyip iyice karıştırarak pişirelim. Kuymağımız hazır afiyet şifa olsun...
Püf Noktaları
Peyniri kaşar peyniri kullananlar da var ama lezzet ve kıvam açısından çeçil peyniri doğru olandır.
Tulum peyniri kuymağa lezzet ve aroma verir.
Kıvam ve lezzet açısîndan Kaynar su koymalıyız.
Vee sakın soğutmadan sıcak sıcak tüketin yoksa o peynirin sünme özelliği soğudukça kayboluyor. Kuymağı pişer pişmez sofranıza koyup sıcak sıcak yemeye başlayın. Zaten kokusuna dayanabileceğinizi sanmıyorum ♡
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder