Hafta sonu annemleri kahvaltıya çağırınca annemin özel siparişi üzerine kahvaltıya yaptım bu Çöreği
Çocukluğumun geçtiği kasabada tepsi tepsi kuzine sobalarda yapılırdı sıcak sıcak arasına tereyağ sürüp kahvaltıda, çayın yanında nede güzel yenirdi...
Bu Çöreğin özelliği sadece sıcak sütle yapılması.
Hep annemin ellerinden yemiştim bu Çöreği ilk defa kendim yaptım bu sefer anneme sıcacık tereyağ sürüp afiyetle yedik:-)
Size de en kısa zamanda denemenizi tavsiye ederim hafta sonu çocuklarınız çok sevinecektir sofrada görünce.
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
9 su bardağı un
Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı süt
Susam-çörek otu
Sütü bir kaba alıp kaynamaya yakın derecede ısıtalım ve yoğurma kabımıza alalım diğer malzemeleri de ekleyip unu da azar azar ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Hamuru 40 dakika dinlendirdikten sonra resimlerdeki gibi şekil verelim üzerine yumurtalı sostan sürüp çörek otu veya susam serpelim ve 200 derecelik ısıtılmış fırında çöreklerimiz kızarıncaya kadar pişirelim.
Fırından çıkınca sıcak sıcak tereyağ sürüp yemenizi tavsiye ederim.
Afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder