12 Şubat 2015 Perşembe

Fincanda Sufle Kek


Elektrikler olmadığında, Fırın bozulduğunda, çat kapı gelen misafirlerinize veya canınız tatlı birşeyler istediğinde benim gibi fırını çalıştırmaya üşendiğinizde  kısacası bu tarif size herzaman lazım olacak Şipşak bir tarif

Lezzetini sorarsanız tek seferde 2-3 fincan bu kekden yiyebilir hatta devamını isteyebilirsiniz:-)





Yumuşacık bir lezzet. O kaşığı keke daldırdığınzda zaten anlayacaksınız:-)
 çok hafif ve çook kolay bir tarif ♡





1 yumurta
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı yağ
1 kaşık yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 yemek ve kakao
1 çay bardağı un





Şeker ve yumurtayı köpürünceye kadar çırpın.  Sonra içine diger sıvı malzemeleri ekleyip karıştırın yavaş yavaş unu ve kakaoyu da ekleyelim. Kek hamurumuz hazır.
Diğer taraftan küçük Türk Kahvesi fincanlarının altlarını fırçayla yaglayalim ve hamurumuz dan fincanların yarısına gelecek şekilde dolduralım (fazla dondurmayın yoksa taşabilir)
Bir tencereye fincanları yerleştirelim ve tencerenin içerisine fincanların yarısına gelecek kadar soğuk su doldurup ocağa koyalım. Su kaynamaya başlayınca ocağın altını kısalım. 15 dakika bu şekilde pişmeye bırakalım.  15 dakika nın sonunda ocağımızın altını kapatıp bir 5 dakika bu şekilde dinlendirelim. Ve keklerimiz hazır.
Sos için ise hazır çikolata sosu nu tarife göre pişirip soguduktan sonra fincan keklerimizin ortasına bir cay kaşığı nın arkasıyla delik açıp içine çikolata sosunu dolduralım yine çay kaşığı ile  biraz da üzerine sürüp susleyelim. Servis ederken tatlı kaşığı ile ikram edip  yumuşacık kekimizi kaşık kaşık yiyebiliriz.
Afiyet şifa olsun







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder